Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Volanty svíral alkohol

HODONÍNSKO: Řidič měl téměř tři promile 

Včera odpoledne přistihli dopravní policisté mezi obcemi Vracov a Bzenec padesátiletého řidiče felicie. Ten řídil vozidlo po vědomém požití alkoholu. Na výzvu policistů nadýchal 2,2 ‰ alkoholu. Řidič s naměřenou hodnotou souhlasil a také se podrobil odběru krve. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz.

Dalšího opilého řidiče odhalili hodonínští policisté ve večerních hodinách v ulicích okresního města. Osmapadesátiletý řidič byl podroben dechové zkoušce. Při té bylo zjištěno, že mu v těle koluje 2,9 ‰ alkoholu. I tento řidič hned přišel o svůj řidičský průkaz a oba můžou počítat s obviněním z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten jim hrozí až roční odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Posledním výtečníkem do trojlístku je dvaadvacetiletý mladík. Toho pro změnu přistihli kyjovští policisté. Osobní vozidlo řídil i přesto, že má soudem vydaný zákaz řízení na dobu dvou let. Ten si vykoledoval za jízdu pod vlivem alkoholu v loňském roce. Nyní mu hrozí obvinění z trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí. Soud ho může za tento skutek potrestat až tříletým odnětím svobody.

nprap. Petr Zámečník

vytisknout  e-mailem