Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Volání o pomoc z lesů u Lhotky

JABLONECKO – Na základě oznámení o volání o pomoc z lesů u Lhotky policisté v noci pátrali po muži a ženě i s pomocí vrtulníku s termovizí. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoVčera večer krátce po půl sedmé hodině přijali policisté na lince 158 oznámení o tom, že z lesů kolem obce Lhotka se ozývali hlasy s voláním o pomoc. Mělo se jednat o muže a ženu. Na místo byli ihned vysláni policisté, kteří projeli okolní komunikace, zda se mimo nich nenachází po havárii nějaké vozidlo se zraněnou posádkou. Dále propátrávali okolí, při kterém v rámci šetření ve Lhotce hovořili s ženou, která uvedla, že i ona kolem osmnácté hodiny slyšela volání muže a ženy o pomoc. Policisté samozřejmě zahájili v daném teritoriu, odkud se mělo ozývat zmíněné volání o pomoc, pátrací akci. Do této akce se společně s nimi zapojili i hasiči a hasičští psovodi z Hejnic. Na případný výjezd byli připraveni také zdravotníci Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. V době, kdy probíhala pátrací akce, byly i dobré letové podmínky, a tak mohla přiletět i posádka s vrtulníkem vybaveným termovizí z Letecké služby PČR Praha. Během důkladného pátrání a šetření v daném místě i širokém okolí ovšem nebyl zjištěn jakýkoliv konkrétní poznatek k osobám volajícím o pomoc. Jejich výskyt či pohyb nezaznamenala ani posádka vrtulníku. Akce byla z toho důvodu hodinu po půlnoci ukončena.

Dnes dopoledne se policisté do okolí Lhotky ještě vrátili, aby  provedli dopátrávací akci zaměřenou na komunikace a přilehlá místa. Pátrali i za pomoci vozidla s termovizí cizinecké policie.  Ani během této dopolední akce ovšem nezískali žádný další poznatek k výše uvedeným osobám včera večer volajícím o pomoc.    


3. 1. 2019
nprap. Dagmar Sochorová 
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí                 

vytisknout  e-mailem