Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vodovodním bateriím neodolal

Muže, který během dvou měsíců odcizil ve vlacích 30 kusů vodovodních baterií, zadrželi policisté  

Zcizená vodovodní baterie.jpgZcizená vodovodní baterie.jpg
Muže, který během dvou měsíců odcizil ve vlacích 30 kusů vodovodních baterií, zadrželi policisté Oddělení železniční policie a doprovodu vlaků Ostrava

Přímo při činu, čímž bylo zcizení vodovodních baterií z umývárny železničního vozu, zadrželi začátkem ledna policisté Oddělení železniční policie a doprovodu vlaků Ostrava devatenáctiletého mladíka. Při kontrole pantografické soupravy osobního vlaku jedoucí z Českého Těšína do Třince-Návsí policisté zaznamenali, že na umývárnách a WC jsou odmontovány vodovodní baterie. Na devátém sociálním zařízení měli možnost samozvaného instalatéra pozorovat přímo při práci. O jeho sběratelské vášni svědčila nejen nerezová vodovodní baterie v jeho rukou, ale dalších osm uschovaných v batohu. Mladý muž nejprve tvrdil, že touto činností se během cesty vlakem zabýval poprvé. Ovšem trpělivou mravenčí prací v průběhu šetření policisté zjistili, že nejde o jeho první ani ojedinělé porušení zákona. Od listopadu 2010 do doby zadržení v šesti dílčích případech odcizil celkem 30 ks nerezových vodovodních baterií z WC a umýváren železničních vozů pantografových souprav jezdících na trasách mezi železničními stanicemi Mosty u Jablunkova –Třinec-Český Těšín-Karviná-Bohumín. Českým drahám tak způsobil škodu ve výši necelých 6 000,- Kč. Navíc vyšlo najevo, že loni v červenci byl Okresním soudem v Karviné pro přečin krádeže pravomocně odsouzen k trestu obecně prospěšných prací. Vyměřených 150 hodin přes písemné výzvy neodpracoval.

Na základě výše uvedených skutečností policisté 28. ledna tohoto roku sdělili mladému muži ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Jelikož svým jednáním nejen způsobil na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, ale za stejný čin byl v posledních třech letech odsouzen, byl obviněn ve druhém odstavci a hrozí mu o rok vyšší trest odnětí svobody, a to až do tří let.
 

 

 

por. Mgr. Daniela Vlčková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
2.2.2011
 

vytisknout  e-mailem