Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vnikl na cizí pozemek

MOSTECKO - Byl vyrušen a utekl, hlídka ho brzy našla; Zloději vybrali dvě auta 

Na kruhovém objezdu najela na cyklistu
Komisař mostecké služby kriminální policie a vyšetřování obvinil 31letou ženu z Mostu ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Mostečanka letos v Litvínově na kruhovém objezdu ulice Mostecká při řízení osobního vozidla předjížděla cyklistu a při tom došlo ke střetu vozu s jízdním kolem. V důsledku nárazu cyklista upadl na zem a utrpěl zranění, které si vyžádalo léčení s dobou delší než 6 týdnů.

Mostečan vnikl na pozemek cizího domu, hlídka ho záhy vypátrala dle popisu
Mostečtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinů pokusu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody 33letému muži z Mostu. Ten dle policie v brzkých ranních hodinách o víkendu v části Severní překonal oplocení u rodinného domu. Na cizím pozemku měl nezjištěným způsobem poškodit zámek u zde zaparkovaného vozidla. Nenechavec z auta nic neodcizil, neboť byl vyrušen a z místa utekl. Policistům hlídkové služby se povedlo podezřelého po několika desítkách minut vypátrat a zadržet. Muž skončil v policejní cele. Před tím u něj hlídka našla sáčky s krystalickou látkou i s rostlinným materiálem. Zajištěné věci budou odeslány na Odbor kriminalistické techniky a expertiz k odbornému zkoumání. Jednání se Mostečan dopustil i přesto, že byl za krádež odsouzen a loni se vrátil z vězení. Soud mu může uložit až tříletý trest odnětí svobody v případě odsouzení.

Zloději vybrali dvě auta
Litvínovští i mostečtí policisté šetří případy krádeží vloupáním do motorových vozidel. Neznámý poberta vnikl tento týden na oplocený pozemek rodinného domu v obci na Litvínovsku zřejmě v nočních hodinách a ze zaparkovaného vozidla odcizil klíče, doklady a dálkoměr v hodnotě 3 000 korun. Poškozený majitel vyčíslil celkovou škodu na částku 11 tisíc korun. Druhý případ se stal v Mostě v ulici A. Dvořáka. I tam se činil neznámý pachatel, který z osobního auta odnesl pneumatiky, kola, klíče, nářadí a různé doklady. Majiteli vozu způsobil škodu za více než 16 tisíc korun.

nprap. Ludmila Světláková
Most 20. října 2021

vytisknout  e-mailem