Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vnikl do bytu a loupil

chtěl si odnést DVD a další 

Poškodil šest vozidle
V Bruntále na ulici Krnovská v autobazaru zatím neznámý pachatel poškodil dne 9.6.2009 škrábanci na laku šest zaparkovaných vozidel. Na peugeotu, dvou fábiích, octavii, renaultu a fordu způsobil škodu ve výši nejméně 52 tisíc Kč.
 
Falešný pracovník elektrárny
Krádež finanční hotovosti pod podvodnou záminkou šetří nyní krnovští policisté. Dne 10.6.2009 v Krnově na Sídlišti pod Cvilínem zatím neznámý pachatel pod záminkou, že je pracovník elektrárny a potřebuje spočítat zásuvky a vypínače vstoupil do bytu 66leté ženy. V nestřeženém okamžiku z pokoje odcizil peněženku s finanční hotovostí 900 Kč. S tvrzením, že jde ještě zkontrolovat elektrické hodiny do sklepa odešel. 
 
Vzal naftu i nářadí
Další případ krádeže nafty ze zemědělských strojů ve středu 10.6.2009 oznámil 31letý muž  rýmařovským policistům. Neznámý pachatel odcizil dne 9.6.2009 v Lomnici v areálu zemědělské farmy a u pošty z několika traktorů, teleskopického nakládače, nákladního vozidla a výkopového stroje celkem 690 litrů motorové nafty. Dále z plastových kufříků, které jsou nad nádržemi, vzal různé nářadí (šroubováky, kleště, trhací klíč) a práškové hasící přístroje. Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši přes 29 tisíc Kč.
 
Vnikl do bytu a loupil
Z trestných činů loupeže a porušování domovní svobody byl v těchto dnech obviněn 23letý muž. Toho se měl dopustit tím, že dne 15.5.2009 zazvonil u vstupních dveřích bytu v Bruntále na ulici Okružní a po otevření se dožadoval syna majitelky, že mu dluží peníze. Žena mu řekla, že syn v bytě nebydlí, tak do ní strčil, až upadla a vnikl dovnitř. Z obývacího pokoje i přes protesty majitelky se snažil vzít DVD přehrávač. Žena ho odtahovala , tak vzal sloupkový reproduktor a chtěl ho odnést. Začali se o věc přetahovat a dostali se do chodby bytu, kde se poškozené podařilo obviněného vytlačit ven a zavřít dveře. Způsobená škoda činí 2 000 Kč.
 
 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem