Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání objasněno

TEPLICKO - Chatu vykradl recidivista; Obezřetnost se vyplatí; Zloděj vzal alkohol a peníze. 

Vloupání objasněno

     Až osmiletý trest odnětí svobody hrozí 25letému recidivistovi, který koncem září na horách vykradl rekreační chatu. Muž je podezřelý, že se vloupal do chaty, kde nějakou dobu přespával. Při odchodu pak odcizil petrolejovou lampu, kameninovou formu na pečení, plechové zvony pro krávy a ovce, sádrového trpaslíka, péřovou bundu, alkohol a jídlo. Lup naložil na kočárek, který uvnitř našel a místo činu s věcmi v hodnotě přes jedenáct tisíc korun opustil. Policisté v rámci pátrání po pachateli ustanovili totožnost v minulosti třikrát odsouzeného muže, kterého obvinili ze zločinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody, trestně stíhán je na svobodě.

Obezřetnost se vyplatí

     Z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku je podezřelý neznámý lapka, který v teplickém supermarketu ukradl peněženku. Využil nepozornosti poškozené a odjel s jejím nákupním košíkem, ze kterého následně odcizil peněženku s finanční hotovostí, stravenkami, penězi, doklady a platebními kartami.  Okradené ženě způsobil škodu téměř sedm tisíc korun, pokud se podaří ustanovit zlodějovu totožnost, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

     Krádeže v obchodech jsou častější právě v předvánočním období, je proto důležité věnovat zvýšenou pozornost svým věcem, rady policejních preventistů naleznete ZDE.
 

Zloděj vzal alkohol a peníze

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do restaurace. Odcizil několik lahví alkoholu a finanční hotovost, celková škoda byla vyčíslena na více jak třicet tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin krádeže, zloději hrozí v případě dopadení až osmileté vězení.

22. prosince 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem