Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do vozidla

Prachatice – Stožec - O tom, že auto není trezor, se přesvědčil poškozený, který v autě nechal peněženku a boty. (Hlasová schránka 974 236 116) 

Volarští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel se v pátek kolem půlnoci vloupal za použití násilí do osobního vozidla Škoda Superb, které bylo zaparkované u domu v obci Stožec, část Dobrá. Následně odtud pachatel ze zavazadlového prostoru odcizil boty značky Salomon a dále z prostoru předního panelu také volně uloženou peněženku s finanční hotovostí, čímž poškozenému způsobil škodu za nejméně 12 000 korun. Po pachateli nyní volarští policisté pátrají.

Policisté již poněkolikáté apelují na majitele a provozovatele vozidel, aby v automobilech nenechávali žádné věci.

Na přední ani zadní sedadla vozidla  nepatří kabelky, kufry ani jiná zavazadla. V odkládacích prostorech nenechávejte mobilní telefony, peněženky a žádné jiné cennosti. Veškeré věci berte i ze zavazadlového prostoru. Dbejte i na to, aby v automobilu nezůstávalo žádné oblečení a prázdné tašky, i tyto věci jsou pro zloděje lákadlem. Taška může být prázdná a jejím odcizením nemusí poškozenému vzniknout větší škoda, ale tu zloděj napáchá na samotném vozidle.

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

14. srpna 2022

vytisknout  e-mailem