Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do vozidla

Policisté z místního oddělení Spořilov vyšetřují případ vloupání do vozidla, se škodou téměř dvě stě tisíc korun. 

Od 10. prosince loňského roku vyšetřují spořilovští policisté případ vloupání do vozidla Renault Trafic, které bylo zaparkované v ulici Na Návrší v Praze 4. Zatím neznámý pachatel rozbil okno u pravých předních dveří a z vozidla odcizil peněženku s doklady, dvě platební karty, finanční hotovost v řádu několik tisíc korun a větší množství elektrického nářadí. (vrtačky, bourací kladiva, úhlové brusky, přímočaré pily a průmyslový vysavač) Tímto odcizením byla majiteli způsobená škoda ve výši téměř dvě stě tisíc korun.
 
Druhý den přibližně patnáct minut před šestou hodinou ráno provedl zatím neznámý muž pokus o výběr peněz z odcizených karet v bankomatu v ulici Libušská v Praze 4. To se mu však nepodařilo, ale při tomto pokusu byl zachycen bezpečnostní kamerou. Nyní se obracíme na veřejnost s prosbou o identifikaci tohoto muže, který může mít důležité informace k celému případu. Jestliže muže na záběrech poznáváte, prosím volejte na linku 158.
 
Popis muže: Věk asi 30 až 40 let, světlé pleti, vysoký 180 až 185 cm, oblečen do tmavé péřové bundy s kapucí a na hlavě měl tmavou čepici s kšiltem s nápisem Faierstone golf.
 
Celým případem se policisté zabývají pro podezření ze spáchání trestných činů krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě dopadení a odsouzení za toto protiprávní jednání hrozí odnětí svobody až na pět let.
 
por. Bc. Jan Daněk – 3. 2. 2015

vytisknout  e-mailem