Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do vozidla

KLADENSKO – Půl hodiny stačilo zloději, aby z auta odcizil notebook. 

Včera 29. října 2020 přijali policisté Obvodního oddělení Kladno – město oznámení, že téhož dne v době od 09:00 hodin do 09:29 hodin bylo vykradeno jeho služební osobní vozidlo, která na třicet minut zaparkoval na parkovišti obchodního domu v Kladně v Unhošťské ulici. Neznámý pachatel rozbil přední pravé okno u vozidla a následně z automobilu odcizil brašnu s notebookem v hodnotě 20.000,-Kč. Poškozením způsobil škodu ve výši 5.000,- Kč.

Případ je prošetřován jako trestný čin krádeže a jelikož se pachatel skutku dopustil za situace, v rámci které byl na území České republiky usnesením vlády České republiky č. 957 ze dne 30. září 2020 (publikováno ve Sbírce zákonů pod 391/2020 Sb.) v souladu s čl. 5 a 6 ústavního zákona č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky, vyhlášen pro celé území České republiky nouzový stav z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu vysoce nakažlivého koronaviru SARS-CoV-2 způsobující nemoc COVID-19, tedy v době extrémně škodlivého stavu, v rámci kterého je potřeba směřovat veškeré lidské zdroje právě a toliko k odstranění tohoto extrémně škodlivého stavu, hrozí mu trest odnětí svobody na dva roky až osm let.

Aby se podařilo pachatele, zjistit a následně dopadnout, přivítali by policisté informace od případných svědků této události. Jakékoli indicie, které by vedly k odhalení totožnosti výše zmiňovaného zloděje, je možné sdělit osobně na Obvodní oddělení Kladno - město, nebo vyšetřovatele případu kontaktovat telefonicky na čísle 974 873 500. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

Dále přinášíme jednoduchá pravidla na ochranu svých věcí!

  • Nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle.
  • Nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle, ani když od svého vozu odcházíte jen na malou chvíli. Zbytečně neriskujte!
  • Nenechávejte zavazadla tak, aby byla kolemjdoucím na očích!
  • Zkontrolujte uzavření oken vždy, když se vzdalujete od vozu, byť jen na chvíli.
  • Pokud parkujete v místech, kde dochází často ke krádežím vozidel, zajímejte se o bezpečnější systém uzamykání.
  • Technický průkaz a jiné doklady noste s sebou, neukládejte ho v palubní přihrádce.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
30. října 2020

vytisknout  e-mailem