Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do vozidla

Díky aktivnímu přístupu policisty z místního oddělení Podolí skončili pachatelé vloupání do auta během několika hodin v poutech. 

Koncem srpna přijal policista vykonávající dozorčí službu na Místním oddělení police Podolí oznámení o vloupání do vozidla, které bylo zaparkované na Budějovické ulici v Praze 4. Policista ihned prověřil kamerové systémy a zjistil, že se okolo vykradeného vozidla pohybovalo několik lidí, kteří na místo přijeli osobním autem. Z těchto záběrů bylo patrné, že právě tito lidé provedli vloupání do vozidla a odnesli si z něj věci za více než 41 tisíc korun. Nicméně tento kamerový záznam zabíral místo činu z velké dálky a nebylo možné osoby nebo registrační značku vozidla zlodějů blíže identifikovat.

Kolega si při prohlížení záznamu ale všiml, že ještě před zmiňovanou krádeží kousek od místa činu prováděla hlídka policie silniční kontrolu jiného vozidla. Proto ho napadlo, že by mohl zkusit vozidlo přes GPS dohledat a zjistit, jestli kolegové neměli ve vozidle palubní kameru, která mohla zachytit registrační značku vozidla zlodějů. A byl úspěšný. Na záznamu byla značka vidět. Navíc zjistil, že se jedná o již několikrát kontrolované vozidlo, kterým jezdí kriminálně závadové osoby.

Tyto informace pak předal kolegům z oddělení hlídkové služby, kteří ještě té noci všechny čtyři podezřelé vypátrali a zadrželi. Dokonce u nich našli kradené věci.

Všem těmto zadrženým policisté v rámci zkráceného přípravného řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což jim hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. 

kpt. Jan Daněk - 2. 11. 2021

vytisknout  e-mailem