Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vloupání do vozidel

Ve čtyřech případech auta před zlodějem neobstála 

Během uplynulé noci a středečního rána (12.1. 2011) řádil na Hradecku neznámý zloděj, který se postupně vloupal do čtyř osobních vozidel.
 
Prvním případem vloupání do motorového vozidla se policisté zabývali v Třebechovicích pod Orebem, kde před zlodějem neobstála Škoda Fabia, do které se během noci násilím vloupal. Přivolaní strážci zákona místo činu řádně ohledali a zjistili, že neznámý lapka do auta násilně vnikl přes okénko u spolujezdce. V kabině se mu nejvíce zalíbila kožená brašna s osobními doklady a doklady od vozidla. Zloděj svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 4.500 korun. Muži zákona zahájili vyšetřování pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který zloději hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Vloupání do vozidla Svobodné Dvory 1             Vloupání do vozidla Svobodné Dvory 1
O tom, že auto není trezor, se krátce po sedmé hodině ranní přesvědčili i dva okradení majitelé osobních vozidel Renault Megane a VW Transporter, kterým během pár minut jejich nepřítomnosti z vozidel zmizela zavazadla. Oba policistům vypověděli, že krátce po sedmé hodině svými vozidly přijeli do městské části Svobodné Dvory v Hradci Králové. Před odchodem auta řádně zabezpečili a na pár minut se vzdálili. Odložená zavazadla v kabinách vozů však nalákala zloděje, který násilím přes okénko vnikl dovnitř. Z prvního auta si odnesl koženou tašku s peněženkou, finanční hotovostí a platební kartou. V druhém autě si přisvojil tašku s notebookem a koženou tašku. Policisté místo činu zadokumentovali a poškození vyčíslili způsobenou škodu na věcech a poškozených oknech na více jak 27.000 korun. Strážci zákona případy vyšetřují pro podezření ze spáchání přečinů krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci. Oba případy má s největší pravděpodobností na svědomí jeden pachatel, kterému v případě dopadení hrozí až dva roky vězení.
 
 
 
Vloupání do vozidla v PředměřicíchVloupání do vozidla v Předměřicích
K poslednímu případu vloupání s podobným scénářem jako u předchozích skutků vyjížděli hradečtí policisté krátce po osmé hodině ranní do Předměřic nad Labem. Na místě hlídka provedla řádné ohledání a majitel vozu  vypověděl, že po osmé hodině ranní své vozidlo odstavil na parkovišti, řádně ho zabezpečil a na pár minut se vzdálil. Po chvíli se opět k autu vrátil a hned si všiml rozbitého okénka u řidiče. Zapomenutá taška s doklady neznámého lapku natolik zaujala, že do vozidla vnikl a tu si odnesl. Svým protiprávním jednáním majiteli způsobil škodu ve výši 2.600 korun. Případ je šetřen pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až dvouletým trestem odnětí svobody.
 
 
 
Policisté znovu upozorňují motoristy, aby své osobní věci a zavazadla nenechávali v kabinách vozidel. Zlodějům stačí jen několik vteřin k tomu, aby se do vozidla dostali a odložené věci si odnesli. Mějte stále na paměti slogan, že „Auto není trezor“.
 
por. Marta Trávníčková
13. ledna 2011-foto PČR
 
Čtěte také: Za bílého dne vykradl tři auta
Odkazy do noveho okna

Vloupání do vozidla

Vloupání do vozidla  

Detailní náhled

Vloupání do vozidla Svobodné Dvory 1

Vloupání do vozidla Svobodné Dvory 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem