Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do vozidel

Strakonice – Volyňsko – Nechávat věci ve vozidle se opravdu nevyplácí.  

O tom, že nechávat věci odložené ve vozidle se nevyplácí, se včerejšího dne přesvědčili hned další dva řidiči. Ve Strakonicích přišel řidič vozidla VW Transporter o batoh, který nechal ležet v autě na sedadle. V batohu měl peněženku s finanční hotovostí, stravenky, Euro a doklady. Vůz stál zaparkovaný na sídlišti 1. Máje ve Strakonicích. Aby pachatel získal batoh z vozidla, rozbil okno, čímž způsobil škodu za 4 000 korun. Škoda na odcizených věcech je vyčíslena na 1 500 korun.
 
Podobně dopadl i řidič osobního automobilu Citroen Berlingo, který v zaparkovaném vozidle nechal odloženou tašku s doklady, platebními kartami, kartou zdravotní pojišťovny a dalšími doklady. Pachatel u vozidla rozbil okno předních dveří a tašku odcizil. Na vozidle poškodil i lak. I v tomto případě je škoda na poškozeném vozidle několikanásobně vyšší než na odcizených věcech. Oprava vozidla vyjde majitele na přibližně 10 000 korun, škoda na odcizených věcech je odhadnuta na 1 100 korun.
 
Uvedené případy vloupání do vozidla by měly být pro ostatní řidiče varováním a zároveň poučením, že nechávat věci odložené ve vozidle se opravdu nevyplácí. Pamatujte a mějte stále na paměti heslo „Auto není trezor“ a řiďte se jím.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
19. října 2010

vytisknout  e-mailem