Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do tří chat ve Střížovicích

MLADOBOLESLAVSKO - V chatách se pachatel zaměřil na potraviny a alkohol, ale i dražší elektroniku a nářadí 

Policisté z Obvodního oddělení Benátky nad Jizerou pátrají po pachateli nebo pachatelích, kteří mají a svědomí vloupání do tří rekreačních chat v obci Střížovice.

Zatím neznámý pachatel si vybral tři chaty, do kterých se rozhodl „podívat“ a také si něco s sebou odnést.
K prvnímu vloupání došlo v době od 7. do 13. února 2022. Zde neznámý pachatel poškodil okno u chaty a tím vnikl dovnitř. Pravděpodobně se mu tam nic nelíbilo, proto se vydal o kousek dál. V této chatě způsobil, tedy pouze škodu na poškozeném okně ve výši 2 tisíce korun.

Ve druhé chatě už se pachatel porozhlédl více. Nejprve vypáčil dveře a těmi vnikl dovnitř. Asi měl hlad a žízeň, proto si odnesl láhev červeného vína a několik instantních polévek, ani v dílně si nic nevyhlédl a z chaty kromě vína a polévek odešel s prázdnou. Až ve třetí chatě došlo k odcizení věcí v celkové hodnotě téměř 100 tisíc korun. To jestli se v předešlých chatách pouze rozkoukával a až v té třetí kradl naplno, nebo se jedná o jiného pachatele, teď musí zjistit policisté.

K vloupání do třetí chaty došlo v době od 11. do 13. února 2022, tam pachatel vypáčil vchodové dveře a vnikl dovnitř. Zaměřil se hlavně na nářadí a elektroniku, jednalo se například o AKU pilu, šroubovák, elektrické kladivo, pákové nůžky, ale i například spacáky, ponorný mixér, nože a další drobnější věci. Ani zde si pachatel neodepřel zásoby jídla a alkoholu, majitelům bylo odcizeno 30 kilogramů medu, 10 litrů různého alkoholu, sušenky a chipsy.

Policisté z Benátek nad Jizerou zahájili úkony trestního řízení pro spáchání přečinu poškození cizí věci, porušování domovní svobody a přečinu krádeže a po pachateli nebo pachatelích nyní intenzivně pátrají a zajišťují veškeré stopy, které by je k pachateli dovedly. Pachateli hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

Policisté se pravidelně věnují preventivním aktivitám a to včetně kontrol chat a chatových oblastí nebo jiných rekreačních objektů, které zpravidla v zimních měsících bývají dlouhodobě opuštěné. Vzhledem k těmto třem případům vloupání se i dnes vydali do Střížovic zkontrolovat další chaty a objekty. Při kontrolách nezjistili, že by kterýkoliv jiný objekt byl poškozen nebo se v něm nacházela cizí osoba. V obdobných kontrolách budou policisté pokračovat i nadále.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
15. února 2022

Odkazy do noveho okna

kontroly chat

kontroly chat 

Detailní náhled

kontroly chat

kontroly chat 

Detailní náhled

kontroly chat

kontroly chat 

Detailní náhled

kontroly chat

kontroly chat 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem