Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do sklepních kójí

Pražští policisté zadrželi dva podezřelé muže, kteří se vloupali do sklepních kójí. Oba byli teprve pár dní propuštěni z vězení. 

V pondělí třicet minut po půlnoci přijal operační důstojník oznámení, že v Modenské ulici v Horních Měcholupech se pohybují v garážích dvě podezřelé osoby. Na místo se během několika okamžiků dostavili policisté z oddělení hlídkové služby Prahy IV a pohotovostní motorizované jednotky. V garážích nalezli jednoho z podezřelých schovaného za autem a druhého, jak leží pod jiným zaparkovaným vozidlem. Policisté muže pod autem vyzvali, aby vylezl, ten uposlechl a při vstávání si vzal do ruky větší předmět a rozběhl se proti zasahujícím policistům. Proto jeden z nich proti němu použil taser, aby zamezil případnému útoku na jeho kolegy.

Následným šetřením a lustrací v policejních evidencích policisté zjistili, že se muži vloupali celkem do třech sklepních kójí a oba byli teprve pár dní propuštěni z vězení, kde si odpykávali trest za předchozí majetkovou trestnou činnost. U jednoho z podezřelých policisté při prohlídce nalezli větší množství drog a to konkrétně pervitin a marihuanu. Na "lov" vyrazila dvojice vozidlem, které nechali zaparkované opodál. V něm pak policisté nalezli velké množství nářadí, určené k páchání právě této trestné činnosti.

Z tohoto důvodu byli oba omezeni na osobní svobodě a pře převezeni na policejní služebnu. Osmadvacetiletí muži jsou podezřelí ze spáchání trestného činu krádež vloupáním a porušování domovní svobody, za což jim v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, a to z důvodu, že oba byli za takový trestný čin již posledních třech letech odsouzeni. Jeden z nich je navíc podezřelý ze spáchání trestného činu přechovávání omamných a psychotropních látek a jedu. Celým případem se zabývají kriminalisté čtvrtého policejního obvodu a v současné chvíli s oběma muži probíhají standardní úkony trestního řízení.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 22.6.2021

vytisknout  e-mailem