Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do sklepní kóje

MLADOBOLESLAVSKO – Zabezpečte si svůj majetek. 

Mladoboleslavští policisté prošetřují vloupání do suterénu bytového domu v Mladé Boleslavi v ulici Jičínská, kde zatím neznámý pachatel v době od 11. do 15. prosince tohoto roku násilně vnikl do uzamčené sklepní kóje, kde odcizil horské jízdní kolo, elektrickou vrtačku s příslušenstvím a také lyžařské vybavení. Majiteli způsobil škodu více než 22 tisíc korun.

Zloděje od páchání trestné činnosti neodradil ani vyhlášený nouzový stav a zvýšená trestní sazba, kdy mu za přečin Porušování domovní svobody a zločin Krádež hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Rady, jak předejít krádežím ze společných prostor domu:

  • Sklepní kóje, suterénní prostory i balkony mějte řádně zabezpečeny vhodnými dveřmi (nejlépe plné, venkovní, z pevných materiálů) s pevnými zabezpečovacími klikami a kvalitními bezpečnostními zamykacími systémy.
  • Přístupovou cestu k těmto prostorám vždy zamykejte.
  • V místnosti, která slouží jako úschovna kol, zabudujte stojan, nebo jiný systém zajištění, ke kterému se budou kola a další vybavení napevno připevňovat.
  • Máte-li ve skladovacích prostorech okna, je třeba je opatřit mechanickými zábranami, jako jsou mříže, nebo uzamykatelné okenice.
  • Domluvte se se všemi obyvateli domu na řádném uzamykání všech vstupních dveří do domu a nevpouštějte do objektu cizí osoby.


por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
18. prosince 2020

 

vytisknout  e-mailem