Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do sklepa rodinného domu

PRAHA VENKOV - ZÁPAD - Policisté překvapili spícího pachatele 

 
Dne 6. července 2015 ve 23:21 hodin bylo na linku 158 přijato telefonické oznámení o možném vloupání do sklepních prostor rodinného domu v obci Úhonice. Na místo byly vyslány hlídky z Obvodního oddělení policie Hostivice, na které před domem čekali oznamovatelé, kteří uvedli, že si při návratu domů všimli světla ve sklepě a proto ihned zavolali na linku 158.
Policisté vstoupili do sklepních prostor domu, kde uviděli na zemi ležící schoulenou osobu, kterou vyzvali, aby vyšla ven. Provedenou lustrací bylo zjištěno, že se jedná o dvaadvacetiletého muže, který již byl za takový čin v minulosti odsouzen a potrestán.
Na místě policisté dále zjistili, že došlo k poškození rámu vstupních dveří rodinného domu a k poškození skleněného okna, vedoucího do sklepa domu, kde se pachatel volně pohyboval a snědl obsah čtyř kusů 0,5 l uskladněných sklenic domácího kompotu.
Po provedených úkonech na místě činu byl pachatel převezen na policejní služebnu, kde mu bylo sděleno podezření z přečinu porušování domovní svobody a krádež, za které mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dobu tří let.
 
por. Bc. Jana Dětská
tisková mluvčí
PČR Praha venkov – ZÁPAD
8. července 2015

vytisknout  e-mailem