Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do různých objektů

KLATOVSKO - Pachatelé odcizili z domů, bytů i hospodářských objektů různé věci. 

Policisté na různých obvodních odděleních na Klatovsku přijali čtyři oznámení o vloupání do různých objektů.

Nýrští policisté prověřují vloupání do rekreační chalupy v obci u Nýrska. V době od 20. do 24. prosince neznámý pachatel vnikl po poškození vchodových dveří do chalupy, kde vnitřní prostory prohledal a odcizil kytaru, samurajský meč s pouzdrem a z garáže vzal okružní a pokosovou pilu. Pachatel způsobil škodu poškozením dveří za 500 Kč a odcizením věcí 6 000 Kč.

V obci na Hlavňovicku neznámý pachatel v době od 17. do 24. prosince vnikl v domě do bytu a odcizil elektroniku, oděvy a stříbrné šperky v hodnotě 87 tisíc korun. Poškozením dveří vznikla škoda ve výši 5 tisíc korun. Případ prověřují policisté z obvodního oddělení v Sušici.

Dne 23. prosince v domě nacházejícím se v Klatovech vnikl pachatel do bytu. Uvnitř bytu pachatel odcizil robotický vysavač, atrapu revolveru, tři dřevěné dýmky, přenosný počítač a další věci. Majiteli vznikla škoda ve výši 11 000 Kč. Policisté z obvodního oddělení v Klatovech prověřují další okolnosti.

Do rekreačního domu na Kolinecku vnikl neznámý pachatel v době od 5. do 23. prosince. Pachatel vnikl do obytných prostoru domu,  z hospodářského objektu odcizil čerpadlo od filtrace k bazénu, prodlužovací kabel a z kůlny vzal křovinořez a motorovou pilu. V tomto případě škoda činí 30 tisíc korun.

Policisté v uvedených případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.

nprap. Dana Ladmanová

27. prosince 2021

vytisknout  e-mailem