Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vloupání do rodinných domů

KARLOVARSKO – Na případech usilovně pracujeme. 

V poslední době jsme zaregistrovali, že se převážně na sociální síti šíří informace, aby si lidé dávali pozor v lokalitě Březová, Kolová, Háje na „gang lupičů“ a lépe si zabezpečili svoje nemovitosti.

Za posledních 6 měsíců karlovarští policisté přijali celkem 7 oznámení o vloupání do rodinných domů v oblasti Březová, Háje, Kolová a Hůrky. Policisté na těchto vloupání intenzivně pracují.

Možností zabezpečení majetku je mnoho, a to od výměny staré zámkové vložky, přes bezpečnostní dveře až po různé elektronické alarmy či kamerové systémy. V případě, že se rozhodnete pro změnu zabezpečení vašeho majetku, používejte především certifikovaných mechanických zábranných a zámkových systémů, které pořiďte raději v kamenných prodejnách.

Pro zabezpečení majetku dodržujte těchto pár preventivních rad. Když si je osvojíte a budete je dodržovat, riziko vloupání do vaší nemovitosti se výrazně sníží.

Uzavření objektu – vždy, když odcházíte z bytu nebo domu řádně uzavřete všechna okna a pečlivě uzamkněte dveře, a to i v případě že máte v plánu se brzy vrátit.

Neupozorňujte na svou nepřítomnost – pokud odjíždíte na delší dobu, řekněte to pouze blízkým, případně osobám, kterým věříte. Na svou nepřítomnost neupozorňujte na sociálních sítích.

Neupozorňujte na své majetkové poměry – nenechávejte doma velké množství cenností a vyšší finanční hotovost, raději vše uschovejte do banky, případně cenné předměty a peníze řádně uzamkněte v trezoru doma.

Na jmenovkách uvádějte množná čísla – na domovní zvonky či poštovní schránky uvádějte svá příjmení vždy v množných číslech bez křestních jmen a dosažených titulů.

Pokud se i přes naše preventivní rady stanete obětí vloupání, ihned volejte na linku 158. Do domu či bytu nevstupujte, může se stát, že pachatel je ještě uvnitř a může být ozbrojen. Pokud přece jen do domu či bytu vstoupíte, nemanipulujte s předměty a byt neuklízejte, mohli byste uklidit i stopy, které tam pachatel zanechal.

To a mnohem více se dozvíte na zajímavé besedě, kterou pořádají policisté Karlovarského kraje v návaznosti na celorepublikový preventivní projekt „Zabezpečte se! - Chraňte majetek sobě i svým sousedům“, která se bude konat dne 13. 2. 2019 v 15:00 hodin v prostorách zasedací místnosti Krajského ředitelství Policie České republiky Karlovarského kraje na adrese Závodní 386/100 v Karlových Varech. Cílem projektu je vás informovat o všech možnostech a způsobech zabezpečení nemovitostí prostřednictvím mechanických zábranných a zámkových systémů v kombinaci i s elektronickou ochranou. Dozvíte se také, jaké jsou nové trendy vloupání do obydlí u nás a v okolních státech.

V rámci tohoto projektu byla vytvořena mobilní aplikace „Zabezpečte se“, která je zdarma ke stažení na Google play nebo na App Store. Účelem aplikace je poradenství pro širokou veřejnost, jak správně zabezpečit svůj majetek, aby zabezpečení bylo účinné, praktické a využívalo certifikovaná řešení.

V případě Vašeho zájmu o besedu nás prosím kontaktujte na emailové adrese: krpk.tisk@pcr.cz z důvodu omezené kapacity zasedací místnosti.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
18. 1. 2019

vytisknout  e-mailem