Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do rekreačních objektů

Strakonice – Vodňansko – Pachatel měl zájem o nářadí. 

Elektrickou vrtačku, šroubováky, vrtáky, kuchyňský hrnec, vibrační brusku, příklepovou vrtačku, elektrickou hoblovku, ruční nářadí odcizil dosud neznámý pachatel, který se během uplynulého víkendu vloupal do rekreační chalupy v obci Tourov. Nezjištěným nástrojem překonal zadní vstupní dveře, vnikl do objektu, který prohledal. Nářadí bral nejen v chalupě, ale i v garáži, kam vnikl oknem. Majiteli krádeží věcí způsobil škodu v celkové výši 15 000 korun a na poškozeném zařízení škodu ve výši 27 000 korun. Po pachateli a odcizeném nářadí pátrají vodňanští policisté.
 
Vloupání do rekreačního objektu evidují i strakoničtí policisté. Ti byli přivoláni včerejšího dne do chatové oblasti u Blatského rybníku, kde majitel kontrolou své chatky zjistil, že měl uvnitř nezvanou návštěvu. Neznámý pachatel do chatky vnikl po rozbití skleněné výplně okénka někdy začátkem týdne a uvnitř odcizil sedm lahviček s různým alkoholem v celkové hodnotě 140 korun. Škoda na rozbitém okně je vyčíslena na 300 korun.
 
kontrola rekreačních objketů 4.jpgkontrola rekreačních objketů 4.jpg
Preventivní akce „Kontroly rekreačních objektů“ policisté provádějí každoročně v zimním období již několik let. Zároveň majitele rekreačních objektů upozorňují o způsobu, jakým předcházet vloupání do letních příbytků, a to prostřednictvím letáků a médií. Policisté navštěvují rekreační oblasti, kde kontrolují zabezpečení rekreačních objektů, zda není narušen či zda se v chatě, chalupě nezdržuje cizí osoba. Na prevenci by však měli myslet především samotní majitelé, kteří by měli dbát na řádné zabezpečení svých letních příbytků, nenechávat uvnitř cenné věci, elektroniku, nářadí.
 
V úterý 21. prosince 2010 kontrolovali volyňští policisté a psovodka se dvěma policejními psy rekreační oblast ve Strunkovicích nad Volyňkou, kde prohlédli přes čtyři desítky chat. Kontrolou nezjistili žádné narušení objektů. Preventivní akce budou i nadále pokračovat.
 
 
 
 
 
kontrola rekreačních objketů 1.jpgkontrola rekreačních objketů 1.jpg
kontrola rekreačních objketů 3.jpgkontrola rekreačních objketů 3.jpg
kontrola rekreačních objketů.jpgkontrola rekreačních objketů.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
23. prosince 2010

vytisknout  e-mailem