Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do obchodu a krádež cigaret policisté objasnili

Strakonice – Z vloupání do obchodu je podezřelá pětičlenná skupinka. 

V lednu tohoto roku policisté přijali oznámení o vloupání do obchodu na Strakonicku, kam pachatelé vnikli poté, co rozbili skleněnou výplň dveří, plexisklo před prodejním pultem a z obchodu odnesli cigarety. Policisté se případem intenzivně zabývali a jejich úsilí přineslo ovoce. Všechny zjištěné a odůvodněné skutečnosti nasvědčovaly tomu, že vloupání má na svědomí pětičlenná skupinka mladých mužů z Jindřichova Hradce.

Mladíci si vloupání do obchodu předem naplánovali. Také jejich úmysl a rozdělení rolí bylo předem jasné. Například aby znemožnili svoji identifikaci, zakryli si před vstupem do obchodu hlavy a obličej oděvem. K vloupání si přinesli klíč na výměnu kol, který použili k rozbití skleněné výplně dveří. Dveře odemkli klíčem, který byl z vnitřní strany zámku. Poté vnikli dovnitř, kde rozbili plexisklo před prodejním pultem. Prohlédli kasu, ve které hledali finanční hotovost, ale ta byla prázdná. A tak z regálu odcizili aspoň několik krabiček cigaret a z obchodu utekli. Běželi k zaparkovanému vozidlu, se kterým odjeli z místa činu. Jak policistům uvedli, cigarety si rozdělili a společně vykouřili.

Majiteli obchodu způsobili celkovou škodu přesahující 6 000 korun. Dva ze skupinky ve věku 24 a 20 let se uvedeného jednání dopustili i přesto, že byli za takový čin v předchozích třech letech odsouzeni.

por. Mgr. Jaromíra Nováková

6. června 2023

vytisknout  e-mailem