Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do novostavby

KLADENSKO – Škoda byla vyčíslena na více jak 150.000,- Kč. 

Ve středu 14. srpna 2019 oznámil na tísňovou linku 158 sedmadvacetiletý muž z Kladna, že během uplynulé noci, tj. v době od 20:30 hodin dne 13. 8. 2019 do 7:30 hodin dne 14. 8. 2019 se neznámý pachatel vloupal do neobývané novostavby rodinného domu v obci Pchery Humny v ulici K Horce. Zloděj nejprve poškodil balkonové dveře a poté z nemovitosti odcizil  plynový kotel, elektrické máchadlo, laser se stativem, vrtací kladivo, úhlovou brusku, elektrickou řezačku, laserový dálkoměr, svářečku na plast, flexu, kufry s ručním nářadím, vrtačky a další věci, vše v hodnotě 131.850,- Kč. Poškozením balkonových a garážových dveří způsobil pachatel škodu 23.000,- Kč.

Případ je prošetřován policisty Obvodního oddělení Kladno – venkov jako přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody a pachateli hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Aby se podařilo zloděje vypátrat a následně zadržet, přivítali by policisté jakékoliv informace od svědků, kteří spatřili v okolí výše uvedené nemovitosti v inkriminovanou dobu podezřelé osoby. Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Kladno - venkov, nebo mohou kontaktovat vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 873 561. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
15. srpna 2019

vytisknout  e-mailem