Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vloupání do lékárny a benzínové čerpací stanice objasněno

JIČÍNSKO – Provinilcem je jedna a ta samá osoba. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoIlustrační fotoIlustrační fotoNovopackým policistům se v těchto dnech podařilo objasnit dva případy krádeže vloupáním, které se odehrály na konci října a začátkem listopadu letošního roku v obci Lázně Bělohrad.

Dvaačtyřicetiletý muž si v těchto dnech osobně vyslechl a převzal od mužů zákona záznam o sdělení podezření ze spáchání dvou přečinů krádeže vloupáním, a to ve stádiu pokusu a ve stádiu dokonaném.

V prvním případě měl provinilec v nočních hodinách za užití násilí vniknout do skladu lékárny na náměstí K. V. Raise. Zde měl celý objekt prohledat, ale nic neodcizit. Přesto svým jednáním měl způsobit škodu na majetku zhruba dva tisíce korun.

Jeho zájmu rovněž neunikla benzínová čerpací stanice v části obce Horní Nová Ves, ze které si měl nenechavec po násilném vniknutí odnést cigarety různých značek v celkové hodnotě přesahující dva tisíce korun. Na poškozeném majetku vznikla škoda zhruba tři tisíce korun. Odkaz na původní tiskovou zprávu k tomuto případu naleznete ZDE.

Uvedených jednání se měl muž dopustit i přesto, že byl již za obdobný skutek v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán. Za své jednání mu tak v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Aleš Brendl
27. listopadu 2019; 09:20

vytisknout  e-mailem