Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do kanceláří

Policisté hledají pachatele, kteří se vloupali do kanceláří, ze kterých si mimo jiné odnesli i střelnou zbraň. 

Od 6. dubna tohoto roku pracují policisté z místního oddělení Vršovice na objasnění případu vloupání do domu v Dykově ulici v Praze 10. Dva muži a jedna žena se tam vloupali do kanceláří v domě, kam se dostali za použití klíčů. Ty byly odcizeny den před tím při vloupání do vozidla v ulici v Nad Olšinami v Praze 10.  Pachatelé pak kanceláře prohledali a odnesli si z nich šest notebooků spolu se třemi „dokovacími“ stanicemi, analyzátor spalin, malý přenosný trezor a externí DVD mechaniku k počítači. V jedné kanceláři pak vypáčili skříň, ze které odcizili střelnou zbraň - pistoli značky ČZ Luger 9mm výrobního čísla B492982. Celková škoda byla vyčíslena na téměř tři sta tisíc korun.

Celý případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli až pětiletý pobyt za mřížemi.

Jestliže muže nebo ženu na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158. Vzhledem k tomu, že byla při vloupání odcizena střelná zbraň, mohou být nyní pachatelé ozbrojeni.

por. Bc. Jan Daněk – 12. 5. 2017 

vytisknout  e-mailem