Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do domu a krádež auta

Než stačila vyvenčit psa, tak jí ukradli auto. To ještě viděla odjíždět 

Jen několik chvilek stačilo zlodějům, aby ženu z Bohnic připravili o její auto a kabelku. Krádež se odehrála v půl páté ráno ve čtvtek 29. listopadu během toho co šla poškozená venčit psa a od domu se vzdálila jen pár set metrů. Když se vracela k domu, tak viděla, jak s jejím vozidlem, které před tím stálo na zahradě, někdo odjíždí. Následně zjistila, že asi před odchodem se psem zapomněla zamknout dveře od domu, někdo se do něj dostal a odcizil její kabelku s doklady, platební kartou a klíči od vozidla. Právě tyto klíče pak použil i k jeho krádeži. 

Vozidlo policisté zadali do databáze odcizených a ještě ten samý den ho vypátrali v Praze 7 a majitelce ho vrátili. V rámci vyšetřování případu kriminalisté zjistili, že krátce po odcizení vozidla s ním přijeli dva muži na benzínku ve Zdibech, kde zaplatili kradenou platební kartou. Při platbě je zachytila kamera a nyní pátráme po jejich totožnosti. Jednoho z mužů by někdo mohl poznat podle toho, že měl na obou rukách hodinky. Ty na pravé ruce byly poměrně masivní a ze žlutého kovu.

Jestliže muže na záběrech někdo poznává, ať se ozve na linku 158. Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestných činů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvě léta odnětí svobody. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 50 tisíc korun.

por. Bc. Jan Daněk – 8. 12. 2018

Odkazy do noveho okna

1 Podezřelý

1 Podezřelý 

Detailní náhled

2 Podezřelý2

2 Podezřelý2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem