Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do domu

KLADENSKO – Škoda byla vyčíslena na téměř 140.000,- Kč. 

Na noc z úterka 9. na středu 10. srpna 2016 nebude ráda vzpomínat devětaosmdesátiletá seniorka z obce Svinařov. Tu navštívil v době od 01:00 do 06:00 hodin nezvaný host. Ten nejprve překonal oplocení u rodinného domu, poté odtrhl síť proti hmyzu u okna na toaletu, které bylo otevřeno na ventilačku, a tímto oknem vnikl do rodinného domu. Tam prohledal všechny místnosti a z kuchyně odcizil kabelku s finanční hotovostí osobními doklady, platební kartou, fotoaparátem a klíči od osobního automobilu. Ty byly majetkem její dcery, která několikrát do týdne matku navštěvuje a přespáván u ní. Dále z objektu zmizel přenosný trezor s finanční hotovostí a dvěma páry zlatých náušnic. Škoda byla vyčíslena celkem na 139.700,- Kč. Případ je prošetřován jako přečin porušování domovní svobody, přečin krádeže a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a v případě dopadení pachateli hrozí až pět let za mřížemi.

Žádáme případné svědky tohoto incidentu, aby se, se svými poznatky o pachateli, přihlásili na Obvodní oddělení Slaný, nebo policisty kontaktovali na telefonním čísle 974 873 811. Samozřejmě je možné využít, pro sdělení informací, i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

Dále upozorňuje seniory a nejen je, aby dbali zvýšené opatrnosti při uschování svého majetku!

Cenné věci a finance patří do banky

Velkou finanční hotovost, šperky, cenné sbírky známek a podobné věci nenechávejte nikdy doma v šuplíku. Vložte je na účet, či do bezpečnostní schránky v bance. Pokud máte doma cenné předměty, které nemůžete převézt do úschovy, pořiďte si jejich alespoň jejich fotografie. U drahých spotřebičů uschovejte doklady o koupi. V případě krádeže ulehčíte policistům práci s jejich identifikací. Dobře schovejte i klíčky od auta. Nenechávejte je viset spolu s ostatními klíči na věšáku u dveří.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
11. srpna 2016 

vytisknout  e-mailem