Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání do domu

DĚČÍNSKO - Zloděj daleko neutekl; Vykradené auto; Vlastně se nic nestalo. 

Vloupání do domu

     Z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci byl obviněn 31letý muž, který se v Děčíně vloupal do rodinného domu. Muž vypáčil vstupní dveře, při prohledávání domu ho pak přistihl majitel a zloděj z místa činu utekl, z nemovitosti zmizel mobilní telefon a klíč od auta.

     Policisté podezřelého během necelé hodiny zadrželi, našli u něj i odcizený klíč od vozidla. Po provedení všech nezbytných úkonů byl propuštěn na svobodu, v případě uznání viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Vykradené auto

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Děčíně vloupal do zaparkované dodávky. Zloděj rozbil čelní sklo a boční okno, z auta pak odcizil rádio v hodnotě čtyři tisíce korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci.

Vlastně se nic nestalo

     Děčínští policisté v uplynulých dnech odložili dva oznámené případy krádeží, ke kterým ve skutečnosti nedošlo. První oznámení se týkalo údajné krádeže mobilního telefonu, který měl neznámý pachatel odcizit nezletilé dívce v pizzerii. Ve skutečnosti však mobil zřejmě ztratila a poctivý nálezce ho odevzdal do infocentra, kde si ho následně mohla vyzvednout její matka.

     Další oznámení přijali policisté od seniorky, které měl neznámý zloděj ukrást z kabelky peněženku a to během jízdy autobusem. Ani v v tomto případě ale ke spáchání trestného činu nedošlo, žena našla peněženku doma v křesle, kde si ji zapomněla.

6. srpna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem