Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání do chaty objasněno

DĚČÍNSKO - Recidivista chtěl ukrást kolo; Řídil opilý... 

Vloupání do chaty objasněno

     Policisté dopadli 41letého recidivistu, který je podezřelý, že se koncem loňského října vloupal v obci Doubice do rekreační chaty. Zloděj vylezl na střechu a vnikl do chatky, kde si připravil k odcizení horské kolo, nakonec ale opustil místo činu s prázdnou.

     V průběhu prověřování policisté zjistili totožnost podezřelého muže, který se u výslechu přiznal, že se do chaty vloupal a chtěl ukrást kolo, lekl se ale světelné signalizace, kterou měl za alarm a utekl s prázdnou. Vyšetřovatel v minulosti několikrát odsouzeného muže obvinil z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, jeho trestní stíhání je vedeno na svobodě, v případě uznání viny ho může soudce poslat až na tři roky za mříže.

Řídil opilý

     Skoro tři promile alkoholu v dechu měl řidič, kterého v Děčíně zastavili strážníci městské policie. Přivolaní policisté mu naměřili 2,9 promile alkoholu v dechu a na místě 33letému muži zadrželi řidičský průkaz. Včera si převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, v případě odsouzení mu hrozí až roční vězení.

Vandal poškodil lak

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který poškodil cizí auto. Vandal ve Varnsdorfu poškrábal lak zaparkované dodávky po celém obvodu karoserie, celkovou škodu majitel vyčíslil na třicet tisíc korun. Pokud se podaří zjistit totožnost pachatele, hrozí mu trestní stíhání pro přečin poškození cizí věci a až roční vězení.

19. května 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem