Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do chat v Radějovicích

PRAHA VENKOV - JIH -Případy se zabývají policisté z Kamenice. 

Dvěma případy vloupání do rekreačních objektů v obci Radějovice se od doby oznámení majitelů chat zabývají policisté z Kamenice a pátrají po pachateli krádeže.

Oba objekty jsou od sebe jen kousek vzdálené, proto nemůžeme vyloučit, že oba případy má na svědomí stejný pachatel. K jednomu případu došlo ale už v období května, ke druhému v minulém týdnu.

V chatě, kterou pachatel bez pozvání navštívil v minulém týdnu si odnesl dámské jízdní kolo, elektrickou pilu a několik dalších drobnějších věcí a majitelům na poškození chaty a odcizených věcech způsobil škodu ve výši 7 tisíc korun. V prvním případě z května pachatel odcizil jen oblečení a způsobil nižší škodu na poškození, majitelé původně ani vloupání policistům nenahlásili a učinili tak až v době, kdy policisté na místě šetřili vloupání do chaty sousedů.

Policisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody, kde hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

 Jak nejlépe zabezpečit svůj majetek:
- Objekt zabezpečíte nejlépe tím, že si pořídíte bezpečnostní zámky, které vždy při odjezdu důkladně uzamknete.
- Dalším bezpečnostním prvkem, kterým můžete objekt zajistit, je bezpečnostní alarm.
- Do okenních otvorů je dobré pořídit mříže, bezpečnostní folie, bezpečnostní skla nebo uzamykatelné okenice a kování.
- Uvnitř nenechávejte žádné cenné věci jako je například elektronika, drahé nářadí nebo jiné cennosti - jedná se o věci, které zloději mohou dobře a rychle zpeněžit.

V případě, že zjistíte, že se do Vašeho objektu někdo vloupal, obraťte se na Policii ČR na telefonní lince 158 nebo navštivte nejbližší obvodní oddělení policie. Pro tento případ nechte objekt v takovém stavu, ve kterém jste ho našli až do příjezdu policie.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
16. srpna 2023

vytisknout  e-mailem