Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do chat objasněno

Mladíci zadrženi i s lupem  

     V listopadu a prosinci loňského roku čerčanští policisté přijali několik oznámení o provedeném vloupání do rekreačních chat v Nespekách a chatových osadách nacházející se v katastru obce Nespeky a Čerčany.  Policisté na případech pracovali a v místech, kde ke zvýšenému nápadu trestné činnosti docházelo, prováděli v denních i nočních hodinách zvýšený výkon služby. Do chatových osad častěji zajížděli a kontrolovali je.
 

     30. prosince po druhé hodině noční policejní motorizovaná hlídka opět kontrolovala rekreační objekty v obci Nespeky. Přitom k silniční kontrole zastavila vozidlo VW Passat, ve kterém seděli dva mladíci. Prohlídkou auta policisté nalezli věci, které pocházely z trestné činnosti. Později bylo zjištěno, že je muži odcizili z rekreační chaty v Nespekách, kam se vloupali. Třiadvacetiletého a o šest let staršího podezřelého muže policisté zadrželi a převezli na čerčanskou služebnu, kam se také dostavili kriminalisté.
 

     Šetřením vyšlo najevo, že mladíci mají v obci Nespeky na svědomí vloupání celkem do deseti rekreačních chat a v chatové oblasti Jericho v katastru obce Čerčany vnikli ještě do dvou rekreačních objektů. Napáchali škodu za téměř čtyři sta tisíc korun.
 

     Policejní komisař zahájil trestní stíhání vůči oběma mladíkům. Obvinil je z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. 30. prosince pak kriminalisté obviněné eskortovali do pražské policejní cely. Na Silvestra státnímu zástupci předali spisový materiál s návrhem na vzetí obou obviněných do vazby. V odpoledních hodinách muže převezli k benešovskému soudu. Soudce třiadvacetiletého mladíka propustil na svobodu, na devětadvacetiletého uvalil vazbu. Muž byl totiž v roce 2010 podmíněně odsouzen k trestu odnětí svobody pro majetkovou trestnou činnost.
Oběma obviněným hrozí v případě odsouzení až pětiletý trest odnětí svobody.

 

por. Bc. Zuzana Stránská

5. leden 2012

 

 

vytisknout  e-mailem