Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vloupání do chalup

s podzimem přibývá 

S blížícím se podzimem evidují policisté stále více vloupání do rekreačních objektů. Lidé už své letní příbytky nenavštěvují tak často jak v létě. Nějakou tu nezvanou návštěvu tak majitelé zjistí třeba až po několika týdnech. Zloděje, který takto nezvaně navštívil v uplynulých čtrnácti dnech rekreačních chalupu, hledají policisté z Jaroměře. Zloděj se protáhl dovnitř větracím okénkem. Svoji velkou námahu však po prohledání celého objektu korunoval pouze krádeží otvíráku na láhve ve tvaru kotvy.
 
Jiného pobertu zase hledají policisté z Teplic nad Metují. Ten v průběhu minulého týdne vlezl nezván do jedné z rekreačních chalup v odlehlé osadě Libná. Zloděj si cestu dovnitř vyboural přes okno v zadní části chalupy. Z interiéru majitelům odcizil dechové hudební nástroje, jídelní náčiní, žehličku, mlýnek a spací pytel. Tento poberta majiteli chalupy způsobil škodu 20.000 korun.

Po nezvaném návštěvníku chat pátrají i policisté z České Skalice. Pravděpodobně v noci z pátku na sobotu 27.9.2008 se dosud neznámý pachatel vloupal do jedné z chat ve Lhotě po Hořičkami. Pachatel sice jen ukradl 2.000 korun a obvazy, které našel na kuchyňské lince, mnohem větší škodu však způsobil poškozením dřevěných staveb z objektu dětského tábora na vedlejším pozemku. Celkem natropil škodu za přibližně 30.000 korun.

Policisté proto chatařům a chalupářům radí, příliš cenné věci v době nepřítomnosti raději uvnitř nenechávejte. Zabezpečení objektu vhodně kombinujte, základem jsou pevné okenice a mříže, tyto mechanické prvky pak můžete vhodně doplnit nejrůznějšími elektronickými hlásiči či detektory.  Pokud v sousedství trvale přebývají další lidé, je vhodné udržovat s nimi dobré kontakty a požádat je o příležitostný dohled nad objektem.

vytisknout  e-mailem