Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do bytu

Dva muži provedli vloupání do bytu a pokusili se z něj odnést trezor. Ten ale neunesli, na chodbě jim upadl a poničil schodiště. Muži pak z místa utekli. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu pracují na objasnění případu vloupání do bytu ve Vítkově ulici v Praze 8. Dva zatím neznámí pachatelé se nejprve dostali do domu vloupáním přes vchodové dveře a pak do bytu, u kterého vylomili dveře. Byt pak prohledali a odcizil z něj mobilní telefon, dva notebooky, kufr a trezor. Právě trezor byl zřejmě nad jejich síly, na schodišti jim vypadl z rukou a poškodil schodiště. Muži pak z místa utekli. Škoda způsobená krádeží byla vyčíslena na více než sto tisíc korun a škoda na poškození schodiště ve výši padesát tisíc korun.

Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestných činů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. V případě dopadení a odsouzení za tyto trestné činy hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Případ se stal v prosinci roku 2016 a byl pravděpodobně prvním ze série podobných patnácti případů vloupání do bytů, kterými se kriminalisté třetího policejního obvodu zabývají. Podle stylu provedení by celou sérii mohli mít na svědomí právě muži zachyceni na záznamech ve Vítkově ulici. Provedené prověřování do současné doby nevedlo k dopadení mužů, proto se nyní obracíme na veřejnost s žádostí o spolupráci. Jestliže některého z mužů na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158.

por. Bc. Jan Daněk – 10. 11. 2018

Odkazy do noveho okna

1 Podezřelí

1 Podezřelí 

Detailní náhled

2 Schody

2 Schody 

Detailní náhled

3 Schody2

3 Schody2 

Detailní náhled

4 Trezor

4 Trezor 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem