Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do bytu

Český Krumlov – Škoda byla odhadnuta na nejméně 20 tisíc korun. 

Do jednoho z bytů v Novém Spolí v Českém Krumlově se v přesně nezjištěné době od 17. do 27. června 2022 vloupal zloděj. Ten po násilném překonání dvou vstupních dveří vnikl do bytu, odkud  odcizil dva obrazy, čtyři kulečníkové koule, ratanový stůl a hnědou barovou židli. Celkem po sobě zanechal škodu za nejméně 20 tisíc korun. Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení Český Krumlov.

Policisté vyzývají občany, aby byli obezřetní a všímaví ke svému okolí, především ve společných prostorech domů. Je důležité zamykat vchodové dveře a do domu povolit vstup jen osobám známým a důvěryhodným. Pokud si někdo všimne pohybu a podezřelého chování cizích osob v domě, měl by zavolat policejní linku 158.

Na problematiku majetkové kriminality je zaměřený projekt s názvem „Zabezpečte se! Chraňme majetek sobě i svým sousedům.“, který pro veřejnost připravila Policie ČR ve spolupráci s Ministerstvem vnitra.  Součástí projektu je také mobilní aplikace „Zabezpečte se“, která přináší informace a návody pro zabezpečení majetku.

Mějte fotodokumentaci cenností pro případ jejich krádeže. Pokud zjistíte, že se k vám do domu či bytu někdo vloupal, nevstupujte dovnitř a ihned volejte na linku 158. Myslete také na pojištění objektu před vloupáním.

Další informace k zabezpečení svých objektů jsou pro všechny zájemce dostupné v mobilní aplikaci „Zabezpečte se“, která je zdarma ke stažení, nebo na webových stránkách projektu.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

29. června 2022

Odkazy do noveho okna

1 Evropský den proti vloupání (1)

1 Evropský den proti vloupání (1) 

Detailní náhled

2 Evropský den proti vloupání (2)

2 Evropský den proti vloupání (2) 

Detailní náhled

3 Evropský den proti vloupání (3)

3 Evropský den proti vloupání (3) 

Detailní náhled

4 Evropský den proti vloupání (4)

4 Evropský den proti vloupání (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem