Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do 2 rodinných domů v Mnichovicích

PRAHA VENKOV - JIH - V jednom domě odešel pachatel s prázdnou, ve druhém s finanční hotovostí 

Říčanští policisté šetří případ dvou vloupání do rodinných domů v ulici Tyršova v Mnichovicích na Praze venkov - JIH, ke kterému došlo večer nebo v noci ze 6. na 7. října 2021.

Zatím policistům neznámý pachatel se vloupal nejdříve do jednoho domu, kde v tu dobu spali jeho majitelé. To, že se jim do domu někdo vloupal zjistili až ráno, kdy si všimli poškozeného zámku. Do domu tedy násilně vniknul neznámý pachatel, který uvnitř nic neodcizil. Majitelům způsobil tedy "pouze" škodu na poškozeném zámku v hodnotě 2 tisíce korun.

Následně se pravděpodobně ten stejný pachatel vloupal do dalšího domu ve stejné ulici. Šestadvacetiletý majitel domu tu noc doma nespal. Když pak v ranních hodinách do svého domu dorazil čekalo ho opravdu nemilé zjištění. Někdo se mu násilím vloupal do domu, a to tak, že vypáčil zadní dveře a následně v domě odcizil finanční hotovost ve výši téměř 100 tisíc korun.

Policisté se nyní oběma případy zabývají a zjišťují veškeré okolnosti a poznatky, které je dovedou pachateli a uvítají jakékoliv inforamce od případných svědků. Pokud jste si v daném čase všimli podezřelé osoby, informujte o tom prosím policisty na tísňovou linku 158 nebo přímo policisty Obvodního oddělení Říčany na tel. čísle 974 881 730.

V případě dopadení pachatele a prokázání viny mu v případě odsouzení hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
15. října 2021

vytisknout  e-mailem