Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupali se domu, odcházeli s taškami, avšak následně poté byli policisty zadrženi

RAKOVNICKO – Podezřelým hrozí až tři léta za mřížemi. 

Pár minut před desátou hodinou večerní 28. března 2019 oznámil na linku 158 pětatřicetiletý muž pohyb podezřelých osob u jednoho domu v Jesenici.

Operační důstojník vyslal hlídku z obvodního oddělení Jesenice na místo, která zjistila, že došlo k vloupání do uvedené nemovitosti. Dalším ohledáváním místa našli policisté v travním porostu odložené tašky a kanystry.

Na místo byla také přivolána prvosledová hlídka, kriminalistický technik a také psovod se služebním psem, aby mohli podezřelé osoby vypátrat.

Hlídka si pak všimla pohybu podezřelých osob, které pronásledovala a poté je zadržela. Muži byli ztotožnění jako dvacetiletý a jedenadvacetiletý. Policisté z prvosledové hlídky podezřelé eskortovali na obvodní oddělení do Rakovníka, kde po provedených služebních úkonech byli umístěni do cely předběžného zadržení.

Jeseničtí policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež vloupáním a porušování domovní svobody, za což oběma mladíkům hrozí v případě odsouzení trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
3. dubna 2019

vytisknout  e-mailem