Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupali se do veterinární kliniky, z níž odcizili drahé vybavení

BEROUNSKO – Pokud jste byli svědky vloupání nebo muže poznáváte, pomozte nám, prosím. 

Berounští kriminalisté se obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění dvou neznámých pachatelů, kteří se vloupali do veterinární kliniky v katastru obce Chyňava – Malé Přílepy, z níž odcizili její vybavení, včetně elektroniky, finanční hotovosti a léků v řádu několik stovek tisíc.

Podle dosavadního šetření se v nočních hodinách z 1. na 2. listopadu dva neznámí pachatelé pokusili vypáčit vchodové dveře do veterinární kliniky, což se jim ale nepodařilo.  Jeden z nich proto vylezl na pergolu nad vchodem, druhý mu zespod podal křeslo, na které si stoupl a následně poté otevřel okno, kterým se dostal do skladu kliniky. 

Celou budovu prohledal, posléze otevřel okno v přízemí, kterým postupně odnesl intraorální rentgen se senzorem a počítačem, přenosné sono zařízení, otoskop, oftalmoskop, fonendoskopy, počítače, mobilní telefon, finanční hotovost a různé druhy léků a vakcín pro zvířata.

Škoda na odcizení byla předběžně vyčíslena na téměř 700 tisíc korun a škoda na poškození okolo 100 tisíc korun.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což pachatelům v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětím svobody na jeden rok až pět let.

V souvislosti s tímto případem prosíme všechny občany, kteří mají jakékoliv poznatky k osobám nebo pokud je na záznamu poznávají, ač kamerový záznam není moc kvalitního rozlišení, aby nám veškeré informace sdělili na bezplatné lince tísňového volání 158. 

Děkujeme předem!


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
29. prosince 2021

vytisknout  e-mailem