Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vloupali se do stánku, obchodu i sběrny

Bruntál - krnovští kriminalisté spolu s pořádkovými policisty objasnili sérii vloupání  

Několikrát vnikli do stánku a pak si vybrali obchod a sběrnu
Krnovští kriminalisté spolu s pořádkovými policisty intenzivním šetřením včera objasnili pět případů vloupání do různých objektů v Krnově. 
Čtveřice pachatelů ve věku od 20 do 42 let svým jednáním způsobila škodu kolem 90 tisíc Kč. Policejní komisař SKPV Krnov následně zahájil jejich trestní stíhání pro přečiny krádeže. Toho se měli dopustit tím, že v Krnově
            - v době od 22.3. do 2.4.2010 ve dvou případech vypáčil jeden ze tří obviněných kovový kryt výdejního okno novinového stánku na ulici Albrechtická a rozbil ho. Vnikl dovnitř a vytáhl desítky cigaret různých značek a modely autíček, které podal dalším dvěma spoluobviněným. Věci odnesli a rozdělili si je. Ve třetím případě se snažili do stánku násilně vniknout, což se jim však nepodařilo. Celkově zde způsobili škodu ve výši přes 35 tisíc Kč.
            - dne 24.4.2010 na ulici Karáskova tři z obviněných přelezli oplocení areálu sběrny druhotných surovin, kde vypáčili vrata do kovového kontejneru. Měli odcizit 100 kg opalované a směsné mědi, 25 kg čisté mědi a 6,5 kg bronzu v hodnotě přes 17 tisíc Kč. Vše odevzdali do jiné sběrny. Peníze si rozdělili a použili pro svou potřebu.  
            - v posledním případě všichni čtyři v nočních hodinách dne 25.4.2010 přelezli bránu oplocení skladu do prodejny na ulici Revoluční a otvory v oplocení skladu vytáhli z krabic na paletách nové zboží - držáky na stěnu, stahovací popruhy, šroubováky, kleště, nářadí a 8 motorových pil.  Věci odnesli a rozdělili si je. Způsobená škoda činí přes 31 tisíc Kč.
Policisté část odcizených věcí z obchodního domu zajistili a budou vráceny majiteli.
Obviněným hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 
Chlapec vběhl pod felicii
V 15,10 hodin ve čtvrtek 6.5.2010 v Krnově na ulici Žižkova 7letý chlapec měl vyběhnout mezi stromy a mimo přechod pro chodce do vozovky, kde právě přejíždělo vozidlo Felicie. 37letá řidička již nestačila pro krátkou vzdálenost zastavit a došlo ke střetu. Chlapec upadl na vozovku a způsobil si lehké zranění. Byl převezen do nemocnice, kde zůstal na pozorování. Ke zranění dalších účastníků nehody nedošlo. Alkohol u řidičky vyloučen dechovou zkouškou. 
 
Jel pod vlivem alkoholu a havaroval
Ve středu 5.5.2010 v odpoledních hodinách v Dětřichovicích jel 60letý řidič s vozidlem Renault. Při odbočení vlevo a průjezdu pravotočivou zatáčkou nezvládl řízení a vyjel mimo vozovku, kde narazil do stromu a převrátil se s renaultem na bok. Při nehodě utrpěla jeho spolujezdkyně lehké zranění. U řidiče byly provedeny dvě dechové zkoušky, které vykázaly hodnotu nejprve 1,71 a následně 1,78 promile. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Vloupal se do rodinného domu
Vrbenští policisté nyní šetří vloupání do rodinného domu v Mnichově. Dosud neznámý pachatel v nočních hodinách dne 6.5.2010 poškodil dřevěný plot a vykopnul plastové dveře do domu. Vnikl dovnitř, vše prohledal a odcizil DVD přehrávač, domácí kino, dalekohled MP3 přehrávač, stříbrné řetízky, pánské jízdní kolo a další věci v hodnotě kolem 39 tisíc Kč. Poškozením způsobil škodu ve výši 4 tisíc Kč. Na místě byl následně nasazen i psovod se služebním psem Gasem, který vypracoval stopu v délce 400 metrů.
 
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz 
 

vytisknout  e-mailem