Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vloupali se do potravin pro cigarety

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Zloději se vloupali do dvou obchodů, v nichž šli po cigaretách.  

 

Úterní ráno 18. prosince nezačalo pro vedoucí prodejny potravin v Tupesích rozhodně poklidně ani radostně. Pravděpodobně v době od půlnoci do rána někdo rozbil skleněnou výlohu, a tak se dostal do obchodu, v němž měl jediný cíl – cigarety. Za pokladnou nabral krabičky s cigaretami v hodnotě téměř dvaceti tisíc korun a z obchodu utekl. Poškozením výlohy vznikla další škoda okolo deseti tisíc korun. Na místo vyjeli buchlovičtí policisté i s kriminalistickým technikem a začali zjišťovat sebemenší detail, který by je přivedl k pachateli trestných činů krádeže a poškození cizí věci.

K dalšímu vloupání do prodejny potravin, při nichž zloděj šel především po cigaretách, došlo v noci na dnešek na středu 19. prosince v Ostrožské Nové Vsi. Když o půl čtvrté nad ránem přijel pekař k prodejně potravin Enapo, zjistil, že jsou otevřeny jak vstupní dveře do objektu, tak i samotné dveře do prodejny, ale v obchodě nikdo nebyl. Přivolaní policisté z Uherského Ostrohu zjistili, že pachatel rozlomil zámky na obou dveřích a pak už kradl krabičky cigaret na pokladně, ale také kartony cigaret v kanceláři vedoucího, odkud přibral ještě notebook. Celkově pachatel způsobil škodu téměř padesát tisíc korun. Kriminalistický technik na místě zajistil upotřebitelné stopy a policisté začali pátrat po zloději, kterému bude po dopadení ze zákona hrozit za spáchání krádeže až dvouleté vězení.

Kdokoliv by měl informace k pohybu podezřelých osob nebo vozidel kolem vykradených obchodů v Tupesích nebo v Ostrožské Nové Vsi v době vloupání, ať se s těmito informacemi obrátí přímo na policisty na odděleních nebo zavolá na linku 158.


 

19. prosinec 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem