Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vloupali se do bytu

KARLOVARSKO – Majitele okradli o věci za téměř 60 tisíc korun. 

Karlovarští kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání 33letého muže z Ostrova a 29leté ženy z Teplicka, které obvinili ze spáchání přečinu Krádež v jednočinném souběhu s přečinem Porušování domovní svobody a přečinem Poškození cizí věci.

Obviněný muž měl na začátku října 2018 v odpoledních hodinách v Karlových Varech zatlačit silou na okno domu, které bylo otevřené na ventilaci, a poté okno otevřít, čímž se dostal dovnitř bytu. Do toho společně vnikli a celý byt prohledali. Následně z něj odcizili několik značkových bund, obuv, svazek klíčů od vozidla, mobilní telefon a několik lahví alkoholu. Majiteli na odcizených věcech způsobili škodu kolem 56 tisíc korun a na poškození způsobili škodu kolem 10 tisíc korun.

Oba obvinění se tohoto jednání dopustili i přesto, že byli v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzeni soudem. Žena k podmíněnému trestu odnětí svobody a muž k trestu obecně prospěšných prací. Teď jim oběma v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
28. 11. 2018

vytisknout  e-mailem