Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vloupali se do automobilů

ZLÍNSKO: Stále si spousta lidí myslí, že věci v uzamčených autech jsou v bezpečí.  

Celkem pět vykradených automobilů vyšetřovali během uplynulého víkendu a začátkem týdne policisté na Zlínsku.
První případ se stal v pátek odpoledne přímo ve Zlíně. Na ulici Chlumské neznámý pachatel vypáčil skleněnou výplň osobního automobilu a odcizil z něj peněženku s osobními doklady, platebními kartami a finanční hotovostí ve výši přesahující čtyřicet tisíc korun. Zloději ke krádeži stačilo deset minut, po které bylo vozidlo opuštěno.
V sobotu ráno si neznámý zloděj vyhlédnul automobil zaparkovaný v obci Vlčková. To nebylo zamčené, takže to pachatel neměl až tak složité. Z úložného prostoru loketní opěrky odcizil peněženku. Byť je finanční ztráta poměrně malá, neboť si zloděj přišel na tři stovky, mnohem větší komplikací je ztráta všech osobních dokladů a platebních karet.
Během soboty se zloději činili také ve Slušovicích. Neznámý pachatel se násilným způsobem vloupal do auta zaparkovaného na ulici Dostihová. Ze zavazadlového prostoru si následně odnesl černou brašnu s notebookem a batoh s oblečením. Krádeží a poškozením zámku dveří vozidla způsobil více než desetitisícovou škodu.
Čtvrtý vykradený vůz byl v neděli zaparkovaný ve Zlíně, přesněji na ulici Hradské. Neznámý pachatel se dovnitř dostal skrze boční okýnko. Zlákala jej zřejmě kabelka, kterou si nakonec také odnesl. Celková škoda přesáhla deset tisíc korun.
Prozatím poslední vloupání se událo v pondělí dopoledne v obci Jasenná. I v tomto případě se zloděj do automobilu dostal skrze okno u dveří. Z vozidla si následně odnesl tašku s peněženkou, doklady a mobilním telefonem. Škoda přesáhla deset tisíc korun.
Policisté opětovně apelují na řidiče, aby ve vozidlech nenechávali na viditelném místě jakékoliv věci, které by mohly ve zloději vzbudit nezkrotnou touhu po jejich vlastnictví. Opravdu jen ve zlomcích případu se pachatel vloupá do automobilu i přes to, že skrze okýnka nevidí nic, co by mohl zpeněžit.
Za výše uvedené krádeže hrozí viníkům až dvouletý trest odnětí svobody.
 

 

3. června 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem