Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vloupala se do lékárny v areálu liberecké nemocnice

LIBEREC - Po otevírací době si zašla pro léky 26letá žena z Liberecka. Nejspíš si myslela, že pod svícnem bývá největší tma. 

Nevhodnou dobu pro návštěvu lékárny si v pátek 17. dubna 2020 zvolila 26letá žena z Liberecka. Ve večerních hodinách se vydala do lékárny v areálu liberecké nemocnice v ulici Husova. Podle toho, jakou lékárnu si vybrala, se žena nejspíš řídila heslem "pod svícnem bývá největší tma". Vybrat si k této pozdní návštěvě lékárnu přímo v areálu nemocnice, kde je neustálý pohyb lidí, nemohlo dlouho čekat na odezvu. Ženu kolem půl desáté hodiny večer na místě zadržela ostraha objektu.

Žena násilně vytlačila vstupní posuvné dveře a následně si uvnitř prodejny nachystala do připravených boxů a krabic jak léky určené pro volný prodej, tak i na předpis,avšak nejednalo se o léky s obsahem pseudofedrinu, které slouží k výrobě drog. Dále si chtěla odnést nějaké roušky, nutriční výživu, hygienické potřeby apod. včetně drobné finanční hotovosti. Předtím však  stihla v lékárně ještě posvačit, kdy si dala nutriční výživu a zřejmě svačinu lékárníka. S připravenými věcmi již prodejnu nestačila opustit, neboť byla zadržena ostrahou objektu a následně přivolanou policejní hlídkou. Celkově si chtěla odnést věci za bezmála 48 tisíc korun. 

Léky ji tak přišly draho. Následujícího dne sdělil komisař Služby kriminální policie a vyšetřování mladé ženě obvinění ze zločinu "krádeže vloupáním", který spáchala v době nouzové stavu státu. S ohledem na tuto přitěžující okolnost ji nyní hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let. Trestní stíhání ženy probíhá na svobodě. 
 

20. 4. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem