Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vloupal se v Sokolově do 16ti vozidel

SOKOLOVSKO – Byl podán podnět státnímu zástupci na jeho vzetí do vazby. 

Během tří týdnů, a to v listopadu, došlo v Sokolově k sérii vloupání do zaparkovaných vozidel, a to většinou u panelových domů nebo u různých obchodů. Pachatel měl násilím vniknout celkem do 16ti vozidel, ze kterých odcizil například navigace, auto kamery, peněženku s finanční hotovostí a s kreditními kartami, oblečení a různé další věci. V některých případech násilím vnikl do vozidel, které prohledal, ale nic z nich neodcizil. Svým jednáním způsobil škodu předběžně odhadnutou na částku přesahující 100 000 korun.
 
Osudným dnem se mu stala středa 26. 11. 2014, a to když se vloupal do dvou zaparkovaných vozidel v Sokolově, ze kterých odcizil navigaci, peněženku s finanční hotovostí a platebními kartami a oblečení. Sokolovským kriminalistům se muže podařilo zadržet ještě ve stejný den.
 
VIDEO
 
Kriminalisté s 37letým mužem ze Sokolova zahájili trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání přečinů krádeže, Poškození cizí věci a Neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Poté policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který ho akceptoval. Na rozhodnutí soudu si obviněný počká v policejní cele. Za jeho jednání mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Kateřina Krejčí
29. 11. 2014

vytisknout  e-mailem