Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupal se do vozidla

PLZEŇ - Ponechaná peněženka ve vozidle přilákala zloděje. 

Vloupání do vozidel a krádeže věcí z vozidel patří k nejrozšířenější majetkové trestné činnosti. Zloději se dostávají do aut většinou násilím, kdy za pomoci různých předmětů rozbijí okénko vozu či poškodí zámky dveří. Přes veškerou hlásanou prevenci jsou majitelé a řidiči aut nepoučitelní. Jejich neobezřetností a neopatrností patří tento druh majetkové trestné činnosti k často přijatým oznámením na policii.

Mnohdy zlodějům nahrávají sami majitelé či provozovatelé vozidel, kteří vůz zapomenou uzamknout. Objektem zájmu zlodějů bývají nejen pracovní nářadí, autokamery, cennosti (peněženky, doklady), mobilní telefony, sportovní vybavení a další, ale i méně cenné či zcela bezcenné věci volně odložené na sedadlech, středových panelech a dalších viditelných místech ve voze.

Na policisty obvodního oddělení Plzeň 2 se včera odpoledne obrátil poškozený muž, kterému neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň dveří vozidla, jež zaparkoval v Hradišťské ulici v Plzni. V odpoledních hodinách pachatele k vozidlu přilákala omylem zanechaná volně odložená pánská peněženka na sedadle, které se posléze zmocnil. Majitel se od vozu vzdálil na necelé dvě hodiny. Poškozený přišel o platební kartu, kartičku zdravotní pojišťovny a finanční hotovost a pachatel mu  svým jednáním způsobil hmotnou škodu za více jak šest tisíc korun.

V autě nenechávejte ani kabelky, nákupní tašky, oblečení nebo plyšové hračky. Podstatné je také si uvědomit, že vloupání do vozidla trvá někdy i jen několik vteřin. A přesvědčení, že během několika málo minut se nemůže nic stát, Vás může nemile překvapit. Přesto by v mnohých případech postačila opatrnost poškozených, která by mohla minimalizovat způsobené škody. Je třeba si uvědomit, že AUTO NENÍ TREZOR a přistupovat tak k tomu.

nprap. Veronika Hokrová
28. dubna 2022

vytisknout  e-mailem