Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vloupal se do vozidel, chat a dalších objektů

KROMĚŘÍŽSKO: Skončil ve vazbě. 

Včera obvinili kroměřížští kriminalisté z trestných činů krádež, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku devětatřicetiletého muže z Hulína.

Obviněný se v průběhu letošního roku vloupal do sedmi vozidel a třinácti objektů v Kroměříži, Hulíně a Holešově. Jednalo se o chaty, garáže, sportovní objekty a novinový stánek. Kradl vše, co se dalo zpeněžit. Z automobilů odcizil například elektroniku či pracovní nářadí, bral ale i kabelky a tašky s doklady, platebními kartami a dalšími osobními věcmi, které majitelé uvnitř vozů ponechali. Z objektů si odnášel taktéž pracovní nářadí, ale i potraviny, alkohol, oblečení, elektroniku a různé vybavení pro domácnost. Poslední vloupání spáchal tuto sobotu večer. Vnikl do novinového stánku v Holešově. Ukradl tabákové výrobky, cukrovinky, pohlednice, blahopřání, obálky a poštovní známky. Bezprostředně po tomto činu ho přistihla hlídka holešovských městských strážníků a následně skončil v rukou kroměřížských kriminalistů. Ti na něj měli už chvíli spadeno a podezřívali ho z předchozí trestné činnosti. Také důkazy nasvědčovaly tomu, že by se mohlo jednat o tohoto recidivistu. Při výslechu se jim k protiprávnímu jednání přiznal. Majetkovou trestnou činnost navíc páchal již v minulosti a byl za ni i odsouzen.

Obviněný tímto jednáním způsobil škodu odcizením věcí za více jak sedmdesát dva tisíc korun a škodu poškozením majetku ve výši šedesát devět tisíc korun.

Nyní mu hrozí až pětileté vězení.

Včera kriminalisté předali spis s žádostí o podání návrhu na vzetí obviněného do vazby na Okresní státní zastupitelství v Kroměříži. Dnes soudkyně rozhodla o uvalení vazby.

16. srpna 2016, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem