Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vloupal se do sklepních kójí a odcizil vozidlo

KARLOVARSKO – Skončil ve vazební věznici. 

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 38letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody, poškození cizí věci, neoprávněné užívání cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obviněný muž se měl během měsíce prosince a ledna vloupat v Karlových Varech do panelových domů a následně do sklepních kójí a kočárkárny. Ty v některých případech pouze prohledal, ale přesto způsobil škodu při vloupání nebo odcizil různé věci jako například jízdní kolo, koloběžku, nářadí či příslušenství k PC.  Na konci ledna během noci dokonce vnikl do pracovny bytu, odkud měl odcizit různé nářadí, peněženku s  platebními kartami a klíče od osobního vozidla, které  bylo zaparkováno před domem. Toho následně využil a vozidlo také odcizil. 

Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši téměř 180 000 Kč.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Soudce rozhodl o uvalení vazby na obviněného a policisté jej následně eskortovali do vazební věznice.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na tři roky.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí
29. 03. 2020

vytisknout  e-mailem