Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupal se do sklepa i automatu na mléko

LITOMĚŘICKO – Nyní je vazebně stíhán; Kdo ohrozil provoz na trati? 

Litoměřičtí kriminalisté na základě intenzivní práce zadrželi 33letého recidivistu z Benešovska, který je zaměstnával v průběhu uplynulého týdne na Roudnicku a Libochovicku.  Nejprve se měl pokusit vloupat do jedné ze základních škol na Libochovicku, odkud ale měl po vyrušení jinou osobou utéct. Dále měl zacílit na mléčný automat u jedné z farem na Roudnicku. Po násilném vniknutí do automatu si měl odnést dva sýry a finanční hotovost. V tomto případě je škoda, způsobená krádeží a poškozením, odhadnuta na více než 50 tisíc korun. Jeho poslední vloupání se mu stalo osudným. Měl vniknout nezajištěnými dveřmi do domu na Libochovicku a dále měl vniknout za použití násilí do sklepa, který prohledal. Odcizit nic nestihl, neboť byl přímo na místě zadržen hlídkou policistů. Následně byl eskortován do policejní cely, kde si také převzal obvinění pro trestné činy krádež vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci za což mu v případě soudem uznané viny hrozí až tříletý trest. Obviněný se uvedeného jednání dopouštěl i přes to, že byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán. Nepoučitelný recidivista je nyní vazebně stíhán.

Kdo ohrozil provoz na trati?

Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v nočních hodinách ze soboty na neděli poškodil transformátory umístěné na trati Hoštka – Štětí. Trafostanice poškodil takovým způsobem, že je vyřadil z funkce. Tímto  došlo také k vyřazení funkce indikace prázdné koleje a k zastavení provozu na této koleji. Způsobená škoda je předmětem dalšího šetření. Policisté po neznámém pachateli pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti.
Zároveň žádají občany o spolupráci při pátrání po neznámém pachateli či pachatelích. V případě, že můžete k výše uvedenému skutku poskytnout jakékoliv informace, volejte přímo policistům do Štětí na tel. 974 436 721 popř. bezplatnou linku 158. Děkujeme.

28. března 2022
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem