Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vloupal se do sklepa

KROMĚŘÍŽSKO: Způsobil škodu za bezmála třináct tisíc korun. 

V úterý k večeru oznámil morkovickým policistům třiapadesátiletý muž z Koryčan, že mu někdo ze sklepa ukradl pracovní nářadí a alkohol.
Prozatím neznámý pachatel vnikl do sklepa bytového domu v Koryčanech během uplynulých čtyřech dní. Nejprve se nezjištěným způsobem bez poškození vstupních dveří dostal do domu a následně se v suterénu zaměřil na jednu ze sklepních kójí. Překonal visací zámek na dveřích a uvnitř odcizil dvě brusky, vrtačku a dále dvacet litrů trnkové slivovice v demižonu a pět litrů hruškové v nádobě na víno. Hodil se mu také teplovodní koupelnový žebřík s elektrickým tělesem. Zloděj tak majiteli způsobil škodu za bezmála třináct tisíc korun.
Tímto jednáním se pachatel dopustil trestných činů trestných činů krádež a porušování domovní svobody, za což mu po dopadení hrozí až tři roky vězení.
 
Doporučujeme, aby se majitelé (nájemníci) bytů snažili dům celodenně zamykat. Klíče od domu musí mít pouze omezený okruh lidí (nájemníci, doručovatelka apod.). Za vpuštění cizí osoby do domu musí odpovídat dospělá osoba.
 
17. září 2015, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem