Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupal se do pětatřiceti chat

Zadržen byl na místě činu  

     Čerčanští policisté zadrželi přímo na místě činu dvaapadesátiletého muže z Prahy, který se na území okresu Benešov vloupal celkem do pětatřiceti rekreačních objektů. Svého jednání se dopouštěl zhruba od konce září až do svého zadržení.
     
      K dopadení pachatele přispěl všímavý občan, který  své podezření na  pohyb nezvaného návštěvníka v rekreační chatě  v ulici U Sázavy, v obci Čerčany, telefonicky oznámil a kde byl také zloděj 20. listopadu ve dvě hodiny ranní policisty dopaden.  
     V této lokalitě se podezřelý vloupal do šesti rekreačních chat. Další objekty byly napadené v chatových osadách ve Zlenicích, dále na Sázavsku a v obci Chocerady. Zloděj z nich odcizil například elektrické nářadí, motorovou pilu, notebook, fajfky, fotoaparáty a starožitnosti a tyto věci dále prodával náhodným osobám. Svým jednáním způsobil škodu za téměř čtyři sta dvacet tisíc korun.
    
      Policejní komisař muži, který byl již v minulosti za takové činy odsouzen a potrestán,  sdělil obvinění ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Na základě rozhodnutí Okresního soudu v Benešově byl obviněný umístěn do pražské vazební věznice. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 
 
                                                                                                         
nprap. Diana Škvorová
22. listopadu 2012
 
    
    

vytisknout  e-mailem