Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vloupal se do objektu organizace, restaurace a obchodu

SOKOLOVSKO – Způsobil škodu za téměř 49 tisíc korun. 

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 19letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinů Krádež a Poškození cizí věci.

V polovině měsíce května 2019 v Chodově měl obviněný muž spolu s dalším překonat zámek od brány pozemku organizace a z něj odcizit vibrační pěch v hodnotě okolo 15 tisíc korun. O několik měsíců později tedy v červenci 2019 měl spolu s jiným mužem využít otevřeného okénka restaurace v Chodově a v nočních hodinách vlézt do vnitřních prostor. Restauraci měli prohledat a následně odcizit finanční hotovost ve výši téměř 26 tisíc korun a spolu s penězi také několik lahví alkoholu. Ty měli z restaurace odnést v tašce, kterou tam měli najít. Poté z místa stejným místem, kterým přišli, odešli pryč. V polovině srpna 2019 v nočních hodinách v Chodově měla žena oznámit na tísňovou linku, že dva muži rozbili okénko u rychlého občerstvení. Policejní hlídka ihned vyrazila na místo, kde narazila na osoby, které se nacházely uvnitř obchodu. Policisté osoby vyzvali, aby vylezli ven. Oba muži uposlechli pokynů. Následně začal jeden z mužů utíkat pryč. Muže na útěku se ihned snažila policistka chytit. Policista na místě pojal podezření, že by se i druhý muž mohl pokusit o útěk. Použil dle zákona donucovacího prostředku a tedy hrozbu namířenou střelnou zbraní. I přesto se však i druhý muž pokusil o útěk. Policista následně muže chytil a přiložil mu pouta. Poté byl převezen na obvodní oddělení v Chodově, k provedení dalších úkonů. Svým jednáním způsobil škodu o celkové výši téměř 49 tisíc korun.

Kriminalisté státnímu zástupci podali podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Okresní soud v Sokolově dnešního dne poslal muže do vazby.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému 19letému muži trest odnětí svobody až na 3 roky.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová
15. 8. 2019

vytisknout  e-mailem