Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vloupal se do domu za přítomnosti majitele

NÁCHODSKO – Vzbudil v noci seniora a zeptal se ho na peníze 

zloděj.jpg
Po drzém lupiči pátrají policisté z Teplic nad Metují. Ten se v noci ze soboty 28. na neděli 29. 4. 2012 vloupal do domku obývaného 80letým seniorem ve Zdoňově.
 
Pachatel násilím poškodil okno v přízemí a vnikl dovnitř. Prohledal celé stavení, kuchyň, obývací pokoj, vlezl přitom do všech zásuvek a skříní. Vůbec mu nevadilo, že v chalupě je přítomen i její obyvatel, který spí. Zloděj nenašel žádné peníze, ale při hledání spícího seniora vzbudil. Nijak moc se nelekl, místo toho na něj posvítil  baterkou a vyptával se, kde má peníze. Ani starý pán nebyl příliš vyděšený, v klidu zloději řekl, že žádný větší obnos peněz v matraci ani jinde v bytě neschovává.  
 
A tak aby by poberta neodešel úplně s prázdnou, sebral alespoň seniorovi jeho veškeré kuřivo, kartón Startek a ještě 5 dalších volně položených krabiček cigaret stejné značky. K tomu ještě zhruba tisíc korun v různých bankovkách a mincích, co našel v hrníčcích a jinde po bytě. K jeho cti nutno dodat, že starému pánovi neublížil a opět tiše zmizel do noci. 
 
Lupiči gentlemanovi však přesto za jeho zlodějské aktivity v případě dopadení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.
Ilustrační foto Policie ČR
 
por. Mgr. Eva Prachařová
27. 4. 2012 v 11.45 hodin

vytisknout  e-mailem