Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupal se do domu, ale byl vyrušen majitelem

KOLÍNSKO – Na místě při útěku zanechal pro něj něco cenného. 

Kolínští policisté objasnili na podzim loňského roku případ vloupání do domu v Bezručově ulici v Kolíně, kde 29letý po překonání oplocení rozbil skleněnou výplň vstupních dveří nemovitosti, čímž se dostal dovnitř a odtud odcizil notebook, fotoaparát, turistický batoh a peněženku s finanční hotovostí. Tyto věci si postupně připravoval na hromádku k odcizení. Po chvíli byl ale vyrušen majitelem domu, přičemž při útěku stihl vzít všechny nachystané věci, jen jednu, pro něj zásadní, tam zapomněl.

Následným šetřením se podařilo ztotožnit pachatele vloupání, kdy se jednalo právě o devětadvacetiletého muže, kterého policisté obvinili ze spáchání trestného činu krádeže, za což byl odsouzen k trestu odnětí svobody.

V rámci dokumentace výše uvedeného protiprávního jednání 29letého muže, tehdy ještě neztotožněného, policisté našli papírovou krabici o rozměrech 32x31x12 cm s obsahem hnědozelené sušiny o celkové váze 165 gramů, kterou tam zanechal při útěku. Tu zajistili a postoupili k odbornému zkoumání.

Po výsledcích odborného vyjádření z odvětví chemie, kdy ze zajištěné konopné sušiny bylo separováno téměř 110 gramů toxikomansky využitelného podílu, kriminalisté zahájili trestní stíhání a obvinili muže ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. U tohoto přečinu je trestní sazba odnětím svobody od šesti měsíců až na pět let.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
1. února 2022

vytisknout  e-mailem